,

Vraag vanaf 7 oktober definitieve berekening NOW 1 aan

9 oktober 2020

Het is vanaf 7 oktober 2020 mogelijk om de definitieve berekening voor de NOW 1 aan te vragen. Dit is de berekening die gaat over de periode maart-april-mei 2020. Het geld dat u over die periode al heeft ontvangen, betrof namelijk een tegemoetkoming of voorschot.

Het voorschot was overgemaakt op basis van uw geschatte omzet. Nu is uw daadwerkelijke omzet over de periode maart-april-mei bekend en kan er worden verrekend.

Alle informatie over de definitieve berekening vindt op op de pagina Hoe vraag ik de definitieve berekening NOW aan op de website van het UWV.

Controle

Bij de eindafrekening wordt rekening gehouden met de grote verscheidenheid in de bedrijven die de NOW aanvragen. Grote bedrijven met veel subsidie krijgen een uitgebreide controle. Om te voorkomen dat de administratieve lastendruk bij kleine bedrijven te groot wordt, geldt dat bij een subsidie van onder de € 25.000 bedrijven geen externe controleronde hoeven te laten doen. Wel wordt er steekproefsgewijs en op basis van risicoanalyses gecontroleerd.

Het is mogelijk bezwaar te maken tegen de definitieve berekening. Hoe dat moet, leest op op de pagina ‘Wat doe ik als ik het niet eens ben met de definitieve berekening NOW?‘ van het UWV.

Komt u er niet uit, of heeft u (juridische) hulp nodig? Schroom niet en neem gerust contact met ons op. Dat kan heel gemakkelijk telefonisch (tel. 0172 – 49 43 45) of via een e-mail.

contact opnemen

Tips en tools

Vaststellingsovereenkomst (vso)

Wilt u één of meer vaststellingsovereenkomsten (vso) opstellen?

VSO offerte arrow_forward
Webinar arbeidsrecht

Kijk hier het webinar 'Wat te doen bij dreigend ontslag' terug.

Kijk terug arrow_forward
Zaak aanmelden

Wilt u een zaak of een gerechtelijke procedure aanmelden? Meld u hier. Wij nemen contact op over de mogelijkheden.

Zaak aanmelden arrow_forward