Jeroen Thiele

Advocaat ondernemingsrecht


Jeroen Thiele is sinds 2005 als advocaat, en sinds 2013 als lid van de maatschap, werkzaam bij ons kantoor. Jeroen is gespecialiseerd in het ondernemings- en faillissementsrecht en bezit daarnaast nog specifieke kennis over acquisitiefraude bij kleine zelfstandigen.

Jeroen is lid van Insolad, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten. Jeroen heeft de volgende post-academische specialisatieopleidingen afgerond:

  • Grotius/Insolad specialisatieopleiding Insolventierecht;
  • Financiële economie voor curatoren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;

Jeroen wordt met regelmaat door de rechtbank Den Haag aangesteld als curator in faillissementen of als bewindvoerder in een surseance van betaling. De kennis en ervaring die hij daarbij opdoet, wordt gebruikt bij de advisering van zijn cliënten. Dit doet hij o.a. op de volgende gebieden:

  • Zekerheidsrechten: Heeft u een geschil over het vestigen van pand- en hypotheekrechten, of een discussie over een eigendomsvoorbehoud of retentierecht?
  • Crediteurensanering: Heeft uw bedrijf te maken met een (te) zware crediteurenlast en wilt u de mogelijkheden onderzoeken om deze te saneren middels een crediteurenakkoord?
  • pre-faillissementsadvisering: Koerst u(w bedrijf) af op een faillissement en wilt u advies over wat u nog wel of niet meer mag doen? Wilt u advies over een mogelijke bedrijfsbeëindiging of faillissementsaanvraag?
  • Bestuurdersaansprakelijkheid: Heeft u een (mogelijk) geschil met een curator of crediteur over bestuurdersaansprakelijkheid, pauliana of uitwinning van zekerheden?
  • Acquisitiefraude: Bent u als zelfstandige op onjuiste gronden overgehaald tot het sluiten van een voor u nadelige overeenkomst? Meer info op onze specialisatie-website www.acquisitie-fraude.nl.
  • Kabelschade: alle juridische aspecten rond ondergrondse kabel en leidingen infrastructuur;

"Ik ben met veel plezier werkzaam in het ondernemingsrecht en insolventierecht. Bij mijn advisering probeer ik u altijd bij te staan met een helder advies, zonder poespas gericht op de kern van het probleem. Ik hou van korte, duidelijke communicatie. Als ik mijn tanden in een probleem heb gezet geef ik niet op tot ik tot een oplossing ben gekomen."


Ondersteuning: Jeannette Gorissen
Telefoonnummer: 0172 - 49 43 45


Jeroen Thiele was van 2009 tot 2019 bestuurslid van de 20 van Alphen, dé openingsklassieker van het wegatletiekseizoen.

Ons team

mr. Jeroen Thiele

Advocaat ondernemingsrecht

0172 - 49 43 45

Dylan Helmich

Jurist

0172 - 49 43 45

mr. Matthijs Mulder

Advocaat ondernemingsrecht

0172 - 49 43 45

mr. Jasper van de Graaf

Advocaat ondernemingsrecht

0172 - 49 43 45

mr. Sylvia van der Salm

Advocaat ondernemingsrecht

0172 - 49 43 45

mr. Madhavi Nagessersing

Advocaat ondernemingsrecht

0172 - 49 43 45

mr. Jos van Bohemen

Advocaat arbeidsrecht

0172 - 42 71 94

Actueel

Er komt een nieuwe aanvraagperiode voor de NOW. Deze gaat in op 6 juli 2020. Sinds 6 april 2020 konden werkgevers die te...

Meer informatie arrow_forward

Advocaat Jeroen Thiele verzorgde op donderdag 2 april een livestream, waarin hij uitleg gaf over de NOW-regeling en de...

Meer informatie arrow_forward

Ondernemers die meer willen weten over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud van het kabinet, kunnen...

Meer informatie arrow_forward

Op de website www.nowaanvraag.nl van Berntsen Mulder Advocaten is een NOW Calculator geplaatst. Met deze rekentool kunnen...

Meer informatie arrow_forward

Heeft uw onderneming wel of geen recht op een tegemoetkoming op basis van de NOW-regeling van het kabinet? Op deze website...

Meer informatie arrow_forward